søndag, maj 21, 2006

Rom 2005

I sommeren 2005 drog The Usual Suspects til Rom, i jagten på engle og dæmoner, eller måske nærmere en smule sol og noget god mad i den evige stad. Turen over alperne var noget rystende, men vi overlevede alle turen og ankom planmæssigt til Leonardo Da Vinci Lufthavnen fredag formiddag. Herfra gik turen i en suspekt "taxa" ind til Hotel Traiano.
Hotel Traiano er et 4-stjernet hotel midt i Rom, ikke langt fra Forum Romanum og Colosseum.
Straks efter udpakningen gik turen mod et udskænkningssted, da temperaturen i Rom lå på omkring de 30 grader.
Sightseeingen gik igang straks efter den svalende øl var vel overstået. Der var naturligvis langt en minutiøs plan, som vi så nogenlunde fulgte.
Om aftenen spiste vi på en hyggelig restaurant, som lå inde i en lille sidegade. Vi fik bord udenfor, vinen var billig og maden var okay, så alt var jo perfekt. På turen hjem kom vi forbi Trevifontænen, da den lå på vejen fra restauranten via en kiosk, som solgte lokale øl, og til hotellet.
Her kan man se fem af rejse-
holdets seks personer nyde en øl lige efter ankomsten. Ask er selvfølgelig den der tager billedet.
Blandt de mange ting som vi naturligvis skulle ud og se, var selvfølgelig Peterskirken og Peterspladsen samt området omkring Vatikanstaten.
Vi så ikke meget til den nye pave, men han har vel også travlt med at benægte sine rødder og holde korbørnene adskilt fra præsterne. Hov, det skulle ikke have lydt som en banbule af katolicismen. På billedet herover ses flere af klubbens deltagere igang med at studere Peterspladsen.

Fra Peterspladsen skulle vi med to taxaer til Piazza Navona, hvor vi indtog en pizza omgivet af ulidelige tiggende sigøjnerbørn. Et af turens andre højdepunkter var besøget til Colosseum, som nok var steget noget i pris siden sin storhedstid.

Her ses et billede af Vind, som er igang med at overveje mulighederne for en tilbygning, når han først lige har fået bygget førstesalen færdig.


På den tredje og sidste dag på turen, skulle vi selvfølgelig lige nå at smage den italienske Gelato (is lavet på mælk og sukker). Stan mente bestemt at den kun lå en mindre gåtur fra Colosseum. At gåturen tog omkring 45 minutter var åbenbart så voldsomt, at resten af rejseholdet bare måtte whine over dette de sidste 20 minutter.

Heldigvis var butikken åben, og vi fik os en lækker stor omgang is, før turen gik tilbage til hotellet for at pakke.



Vi bestilte en taxa fra hotellet, skulle stå en time i kø i lufthavnen, men så kom vi da også hjem. Alt i alt en hyggelig tur og en hyggelig by. Måske ligefrem et besøg værd igen senere.

Ingen kommentarer: